Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

Flying


Wendy: But, Peter, how do we get to Never Land?
Peter Pan: Fly, of course.
Wendy: Fly?
Peter Pan: It's easy! All you have to do is to... is to... is to... Ha! That's funny.
Wendy: What's the matter? Don't you know?
Peter Pan: Oh, sure. It's... It's just that I never thought about it before. Say, that's it! You think of a wonderful thought.


Wendy
: He can fly!
John: He can fly!
Michael: He flew!
Peter Pan: Now you try.
Wendy: I'll think of a mermaid lagoon, underneath a magic moon.
John: I'll think I'm in a pirate's cave.
Michael: I think I'll be an Indian brave.
Peter Pan: Now everybody try.
Wendy, John, Michael, Peter Pan: One, two, three!
Wendy, John, Michael: We can fly! We can fly! We can fly!
[the children all fall to the ground]
Peter Pan: This won't do. What's the matter with you? All it takes is faith and trust. Oh! And something I forgot.
[grabs Tinkerbell]
Peter Pan: Dust!
Wendy, John: Dust?
Michael: Dust?
Peter Pan: Yep, just a little bit of pixie dust.
[taps Tinkerbell a bit with his hand to make golden dust come off and rain down on the kids]
Peter Pan: Now, think of the happiest things. It's the same as having wings.

Απ'τις αγαπημένες μου στιγμές της ταινίας.Όχι λάθος.Εκεί που πετάνε.Όχι.Τότε με τα χαμένα αγόρια.Όχι.Τότε που ρίχνει τον Κάπτεν Χουκ στον κροκόδειλο.
Ειλικρινά δεν μπορώ να διαλέξω.
Από μικρή αγαπούσα αυτή την ταινία.
Και τις αριστόγατες.Και τη Μαίρη Πόππινς.Και τον Peter Rabbit.Και το Winnie το αρκουδάκι.Και το βιβλίο της ζούγκλας.Και η Λαίδη και ο Αλήτης.
Αλλά περισσότερο μου άρεσε αυτή.Ο παππούς μου έλεγε ότι όλα αυτά είναι βλακείες και ότι δεν μπορείς να πετάξεις.Ακόμα δεν τον πιστεύω.Και θα πιστεύω μέχρι να μεγαλώσω αρκετά για να μην πιστεύω.Γιατί όταν είσαι παιδί πιστεύεις στα πάντα.
Και ο Πήτερ Παν είναι το πιο τυχερό παιδί του κόσμου.Γιατί δε θα μεγαλώσει ποτέ.



9 σχόλια:

Vipera Lebetina είπε...

Τι τυχερός που είναι ο άτιμος...
Ο Πίτερ Παν είναι από τα βιβλία που με έχουν σημαδέψει, ακόμα δεν έχω καταλάβει πως ο συγγραφέας κατάφερε να μείνει παιδί μέχρι να γράψει αυτό το βιβλίο. Γιατί μόνο ένα παιδί θα μπορούσε να γράψει κάτι τέτοιο, τόσο μοναδικό, εκπληκτικό! Ή κάποιος με ψυχή παιδιού! Κάτι που συντροφεύει πολλούς -μικρούς και μεγάλους- ως το τέλος της ζωής τους!
Ένα τραγούδι που δεν μου αρέσει, αλλά λέει κάτι πολύ ωραίο:
~My dream is to fly, over the rainbow, so high!

fotonio είπε...

Αγαπημένη μου vipera, και μένα είναι από τα βιβλία που θα επέλεγα ως αγαπημένα μου και το έχω συνδυάσει με την παιδική μου ηλικία και με τον εαυτό μου πάρα πολύ,νομίζω ότι κατα κάποιο τρόπο με καθόρισε και με καθορίζει σαν άνθρωπο...Ο sir James Matthew Barrie συγγραφέας του Peter Pan,εμπνεύστηκε από τους φίλους του για να γράψει τον Πήτερ Παν. Όταν ήταν 6, ο μεγάλος του αδερφός David (ο αγαπημένος της μαμάς του)πέθανε 2 μέρες πριν τα 14α γενέθλιά του σε ένα ατύχημα ice-skating.Αυτό άφησε τη μητέρα του ένα ράκος και προσπάθησε να γεμίσει το κενό που δημιούργησε ο θάνατος του αδερφού του φορώντας μέχρι και τα ρούχα του αδερφού του.Mια φορά, ο Μπάρυ μπήκε στο δωμάτιο της και την άκουσε να λέει:'Είσαι εσυ? Νόμιζε ότι ήταν ο David στον οποίο μιλούσε, γράφει αργότερα ο Μπάρι και είπα, με μια μικρή μοναχική φωνή,όχι δεν είναι αυτός,είμαι απλά εγώ.Η μητέρα του ένιωθε καλύτερα με τη σκέψη ότι ο γιός της θα έμενε παιδί για πάντα χωρίς να φύγει και την αφήσει...

Vipera Lebetina είπε...

fotonio στην ταινία Ψάχνοντας τη χώρα του Ποτέ έκλαιγα μια ώρα... Αναγκάστηκα να τη δω και δεύτερο γύρο, γιατί την πρώτη φορά ήμουν πολύ απασχολημένη με... τα χαρτομάντιλα!

Ένα βιβλίο που θα παραμείνει κλασσικό!

Στην ταινία του Spielberg, το "Hook" θα δεις τον Πίτερ λίγο πιο... ώριμο, να το πω; Αλλά η πιο αξέχαστη είναι η ταινία Πίτερ Παν, του 2003, που έπαιζε ένας πολύ γλυκούλης! Γούτσου γούτσου γούτσου! Και θυμάμαι και τον Χουκ, υπέροχα μπλε μάτια!

fotonio είπε...

Αγαπημένη μου vipera θα συμφωνήσω σε όλα όσα είπες...Έχω δει και γω και τις 3 ταινίες και μου είχαν προκαλέσει τα ίδια συναισθήματα με σένα...
Εντωμεταξεί,ο ηθοποιός που υποδύεται τον Χουκ στην ταινία του 2003 είναι ο ίδιος που υποδύεται και τον πατέρα των παιδιών αλλά σαφώς έκανε μεγαλύτερη εντύπωση με το ρόλο του Χουκ!
Και για τον Jeremy θα συμφωνήσω...Του πήγαινε γάντι ο ρόλος!
Η ταινία του Spielberg είναι αυτή με τον Williams ε?
Και με αυτή σου την άποψη συμφωνώ...!;)

Vipera Lebetina είπε...

Fotonio, παρατήρησα ότι τα σχόλιά μας είναι λίγο μεγαλούτσικα, εκθέσεις! Χαρά που θα κάνει ο κύριος Gk. του χρόνου!! :)

fotonio είπε...

Haha ναι δίκιο έχεις!!:)

Sentōki Niji είπε...

Κι εγω λατρευω την ταινια αυτη και ειναι κι απο τα αγαπημενα μου παραμυθια μαζι με την Αλικη Στη Χωρα των Θαυματων.Μακαρι ν μπορουσα κι εγω να μεινω μικρη..!Ποσο μετανιωνω που παλιοτερα ευχομουν "Αντε να μεγαλωσω,αντε,αντε!!!".

fotonio είπε...

Γεια σου Απροσέγγιστη!Καλώς ήλθες στο ιστολόγιο μου,ελπίζω να σου αρέσει...!
Και γω το έλεγα για πολύ καιρό αλλά κατάλαβα ότι αυτά είναι τα καλύτερα χρόνια που περνάνε γρήγορα και καλύτερα να τα απολαύσουμε!!

Ελένη είπε...

Πραγματικά πιστεύω ότι η ταινία "hook" είναι -αν όχι η καλύτερη- από τις καλύτερες με θέμα τον Peter Pan και την "Never Never Land"!! Το να μείνεις για πάντα παιδί είναι κάτι μαγικό τελικά!!

Δημοσίευση σχολίου